tiistai 20. lokakuuta 2020

Syyspuuhia

Muutama kylmä yö sai aktivoitumaan sen verran, että roudasin miehen avustuksella arimmat talvehtijat kuistille suojaan. Tiedä sitten olisiko se lopulta ollut edes tarpeen. Jätin muun muassa pari amppelipelargoniaa ulos "pakkasen armoille", kun kaikelle ei kertakaikkiaan ole kuistilla tilaa. Siellä ne kukkivat edelleen. Muutenkin vauriot ovat jääneet pieniksi. Titonia taisi ottaa eniten nokkiinsa ja muutaman daalian lehdet käpristyivät, tosin ne kukkivat silti. Tomaatit eivät näyttäneet pahemmin hätkähtäneen ja kasvihuoneessa asuvat chilit ovat pärjänneet edelleen siellä. Nyt on taas luvattu lauhempaa, joten lavojen ja kesäkukkien siivoaminen siirtyy edelleen hamaan ikuisuuteen.

Kuistilla on ahdasta.

Viimeksi harmittelin sipulitilaukseni katoamista Postin syövereihin. Paketti oli lojunut syystä x melkein kuukauden jossain, mutta löysi kuin löysikin lopulta perille! Hyvä uutinen on siis se, että sipulit tulivat  ja olivat ainakin päällisin puolin hyvässä kunnossa. Huono uutinen taas on se, että sipuleita on paljon ja jonkun (eli minun) pitää ne istuttaa maahan, viivästyksestä johtuen nopeammassa tahdissa kuin olin suunnitellut/toivonut.

Kuvassa ei suinkaan ole koko satsi, vaan vain ne, jotka ovat vielä istuttamatta. Pahvilaatikossa on kammottava megasäkki narsisseja. (Kuuluu sarjaan "mitähän ihmettä oikein ajattelin".) Sain myös istutettua keväällä kompostorin viereen dumppaamani tulppaaninsipulit, jotka nostin daalioiden tieltä penkistä ja jotka minun piti "ihan kohta" siivota johonkin. Ne olivat siis koko kesän siinä pitkällään maassa. Saa nähdä, kukkivatko ne keväällä, mutta osa oli ainakin kasvattanut reippaanlaiset juuret maahan. Tulipahan fiksu olo niitä maasta irti kiskoessa. 😂 Loppujen sipuleiden istutus saa odottaa hieman mukavampaa ilmaa. Tänään on niin hyytävän tuntuinen sää, ettei huvita pihalla kykkiä.

Vaikka ilma on kylmä, pihalla kukkii vielä kuitenkin kaikenlaista.

Tämä jättiverbena on ruukussa ja ostettu keväällä valmiina taimena, mutta myös kukkapenkissä siemenestä kasvaneet ehtivät kukkimaan tänä vuonna. Heitin penkkiin aika myöhään erilaisten kesäkukkaseosten siemeniä ja yllättävän moni lajeista kukki.

Kesällä uuteen kaareen kiipeämään istuttamani tuoksukärhö "Sweet summer love".

Viime kesänä siemenestä kasvattamani kesädaalia "Sunny reggae" on säilynyt näin hyvänä näin pitkään.

 Ainoat auringonkukkanikin ehtivät kukkimaan, joskin sitä piti lokakuulle asti odottaa.

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihana tuo auringonkukka ja mukavaa että saat apuja mieheltäsi. Jospa hän auttaisi sipulien istuttamisessakin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei se valitettavasti taida sipuleiden kanssa auttaa, mutta onneksi tosiaan muuten paljon auttelee!

   Poista
 2. Postilla näitä ongelmia ollut enemmänkin. Hyvä, että sait lähetyksen perille, vaikka työtä niistä tulikin. Meillä ollut melko viileätä viime päivät ja yöt. Ensi viikolla kaiketi vähän lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kaikenlaisiin viivästyksiin saa valitettavasti tottua. Täällä sataa tänään, joten sää on lauhempi, joskaan ei yhtään kivempi istutushommiin. :)

   Poista
 3. Hyvä, että sipulit löysivät perille, niin "pääset" niitä istuttelemaan. Söpöjä syksyn viimeisiä kukkijoita. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :)

   Nopeastihan ne maahan saa, kun vaan pistää toimeksi. Tällä viikolla on tarkoitus istuttaa loputkin.

   Poista
 4. Onneksi sipulit löytyivät ja saapuivat viimein perille. Ja onneksi vielä ehtii saada ne maahankin, vaikka kieltämättä siinä riittää sinulla tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä aina melkoinen homma on, mutta keväällä uurastus palkitaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!