maanantai 30. maaliskuuta 2020

Vuodenkierto: maaliskuu

Aamulla oli uloskatsoessa hieman hämmentynyt olo: no onkos tullut talvi, näin kevään keskelle..? Yön aikana oli nimittäin maahan tullut sellainen lumikerros, ettei ole tainnut näin valkoista olla koko ns. talven aikana. En nyt varsinaisesti voi väittää moisesta ilahtuneeni. Kaipasin lunta kyllä talvella, mutta nyt on jo ajatukset niin keväässä, ettei tässä mitään lunta enää tarvita! No, tuskinpa se kauaa maassa pysyy.

Vuodenkierto -kuva on ilman lunta, on kuitenkin niin realistisempi näkymä. Oikein tarkkaan jos katsoo, niin värikkäitä krookuksia ja talventähtiä näkyy penkeissä kaaren molemmin puolin.

Viikonloppuna oli sen verran lämmintä, että ensimmäiset pölyttäjätkin tulivat apajille. Osa talventähdistä on jo ehtinyt kukkia, mutta onneksi niitä on eri puolilla pihaa, joten ne nousevatkin hieman eri aikoihin. Ja krookuksia riittää.

Olen nyt kolmena syksynä istuttanut melkoisen määrän sipuleita ympäri pihaa. Edelleen tuntuu siltä, että niitä saisi olla huomattavasti enemmänkin, mutta alkaa se sentään pikkuhiljaa näkyäkin jossain.

Kääpiökurjenmiekkojakin nousi.

Kuistin pelargonit on vihdoin leikattu, jee! Aika vähillä tappioilla tällä kertaa pääsin, ainoastaan (taas) kuollut "First yellow" harmittaa. Se taisi olla viime vuonnakin suunnilleen ainoa tärkeä menetys. Muutenkin kuistilla talvehtineet näyttävät pärjänneen talven yli melko hyvin. Silkkialbitsia on pudottanut kaikki lehtensä ja näyttää kuolleelta, mutta katsotaan josko se kuitenkin olisi hengissä. 

Vuorikärhö innostui kukkimaan.

Taimirintamalla ei ole mitään erityisiä uutisia. Tomaatit itivät melko hyvin, pari lajiketta kylvin uusiksi. Isoimmat pitää kohta koulia. Chilit kasvavat hyvin ja kelloköynnökset erittäin reippaasti. Myös omista siemenistä itäneet kaksi lilaa taimea alkavat päästä kasvuun, mutta ostosiemenistä kylvetyt valkoiset ovat edelleen huimasti edellä.

Kohta pitääkin ruveta miettimään lisäkylvöjä. Tosin ensin pitää keksiä jostain lisää tilaa...

Mukavaa viikkoa kaikille! 😀

4 kommenttia:

  1. Sipulikukkien kanssa on joka kevät samat ajatuksia; ihania, mutta miksi en istuttanut enemmän.
    Pölyttäjiä en ole vielä nähnytkään. Toivottavasti ovat nyt jossain lämmittelemässä, kun ulkona on turhan koleaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadoissa likkuva sipuliluku kuulostaa ja näyttää syksyllä paljolta, mutta varsinkin pieniä sipuleita saa kyllä aikamoisen määrän laittaa maahan näyttävän kukinnan aikaansaamiseksi. Onneksi ne nousevat uskollisesti joka vuosi ja myös leviävät itse. :)

      Pölyttäjät olivat varmaan jossain koloissaan turvassa kylmän sään ajan. Eilen ilman lämmettyä oli heti kimalainen krookuksissa.

      Poista
  2. Ihana vuorikärhö! Talvi tuli meillekin, satoi melkein kymmenen senttiä lunta vuorokauden aikana. Meillä ei sentään kukat peittyneet lumeen, kun ei ollut vasta kuin muutamia piippoja. Pölyttäjiäkään ei sattuneesta syystä ole lennellyt :D Eiköhän se kevät pian oikeastikin tule. Mukavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi varmaan suojasi kukkia pakkaselta, eivät nimittäin näyttänee pahemmin kärsineiltä. Hieman huvittavaa (tai "huvittavaa"), että vuoden lumi- ja pakkasennätykset tulevat maaliskuun lopulle.

      Mukavaa huhtikuuta! :) Eiköhän sielläkin kohta pörriäiset pörrää!

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!