perjantai 19. maaliskuuta 2021

No onkos tullut joulu..?

Kuten aikaisempinakin vuosina myös viime vuonna jäi ritarinkukkien ja hyasinttien sipuleiden hankinta pikkasen viime tippaan. Ritarinkukan sipulin taisin laittaa multaan lokakuussa. Arvelin, että pikkasen tiukille voi kukinnan kanssa mennä, mutta kyllä sen nyt suunnilleen jouluksi pitäisi kukkaan ehtiä.

No, ei se ihan ehtinyt, on nimittäin parhaillaan kukassa. Liekö hämäläinen sipuli tai ehkäpä se kuuluu siihen heimoon, jolla on joulu ainainen?

Koska en tullut laittaneeksi mitään kevätsipuleita ruukkuihin, niin kiva vaan, että on edes jotain kukkivaa tähän aikaan! Myös kuistilla talvehtivista, kesän ulkona olleista vanhoista ritarinkukan sipuleista ainakin yksi on intoutunut kukkimaan. Niille tämä onkin luontainen kukkimisaika.

Mahtaisikohan jo nyt viikonloppuna päästä kuvailemaan ensimmäisiä kevätkukkijoita puutarhaan? Muutama lumikello siellä ainakin on noussut ja yhden talventähden nupunkin huomasin.

Taimiosastolla kelloköynnökset alkavat olla niin isoja, etten kohta tiedä mihin ne mahtuvat. Täytyy kaivella niille tukikepit ennen kuin ovat toisissaan kiinni. Viime viikonloppuna kylvin mm. tomaatit ("Evakko", "Savitaipale" ja "Gardener's delight"), samettikukkia ("Orange flame" ja "Silvia") ja tithoniat. Näistä sammarit ovat ensimmäisinä reippaasti taimella, hyvin motivoivia kasvatettavia ovat he!

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan 👍 Kivanvärinen kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! :) Varsinkin tuommoinen ei-joulunpunainen käy varinkin hyvin kevätkukaksikin.

   Poista
 2. Ihanan värinen tuo ensimmäinen ritarinkukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! :) Yritin löytää jostain tilausvahvistusta nähdäkseni lajikkeen, mutta eipä sitä mistään löytynyt.

   Poista
 3. Kelpaa se amaryllis kevätkukaksikin :) Tuo ensimmäinen on kyllä todella kaunis. Toivottavasti edes siellä oli aurinkoinen päivä. Täällä on nimittäin satanut jotain rännän näköistä vähän väliä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kukka kuin kukka! :)

   Tääälläkin satoi lauantaina lunta/räntää. Sunnuntaina tuuli kovaa, mutta sentään vähän paistoikin. Huomiselle on luvattu hurjan lämpimiä lukemia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!