keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Pienin askelin kevätfiilistä kohti

Olen edelleen niin innoissani kunnon talvesta, jollaista ei täällä Turun suunnilla ole moneen vuoteen ollut, että kevätfiiliksetkin ovat vielä hieman jäässä.

Kattokaa nyt tätäkin, kuva Halistenkoskelta. Sormet meinasivat kuvatessa jäätyä, mutta olipa hienoa!

Pienenpieniä askelia on kuitenkin jo kevättä kohtikin otettu. Siemeniä tietenkin tilasin, useammastakin paikasta, vaikka alun perin meinasin pärjätä ilman. Hah hah! Tilausmäärät pysyivät kuitenkin melko hyvin lapasessa, jotain kai sekin.

Eniten innoissani ole maatiaistomaateista ("Savitaipale" ja "Evakko"). Multiin on toistaiseksi päässeet paprikat ("Novosibirsk") ja muutaman chilin laitoin viimevuotisista siemenistä varmuuden vuoksi. Chilejä on kuistilla talvehtimassa, mutta mikään ei takaa, että ne pysyisivät hengissä kesään saakka. Hyvä olla joku varasuunnitelma.

Paprikoissa näkyy vasta pientä elonmerkkiä itämisestä. Viikkoa myöhemmin kylvetyt pelargonit ("Appleblossom") sen sijaan ovat jo reippaita pikkutaimia. Pelargonien kavereina etualalla on kelloköynnöksiä. Liloja tällä kertaa, viime vuonna oli valkoisia.

Hankin myös pihan eläimille uusia asumuksia, kartanokimalaisille ja mustarastaalle pesäpöntöt. Pikkulinnuille pönttöjä aika monta onkin, ja talitiaiset ovat niitä jo käyneet katsastamassa.

Sadan lintulajin haastekin edistyi hieman viikonloppuna, kun listalle tuli hömötiainen, viherpeippo, korppi ja kanahaukka! Nyt on kasassa 22 lajia.

4 kommenttia:

 1. Sielläkin ollaan jo pikkuisen kevättunnelmissa. Vauhdikasta kasvua pikkutaimille ja tuleville kylvöksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kelloköynnökset ovat jo iloisesti sirkkataimilla ja paprikatkin alkavat näyttää taimilta. :)

   Poista
 2. Kyllä kannatti näppejä jäädyttää, kun palkintona on noin hieno kuva.
  Siemenpussukkakuumetta siis sielläkin. Pelaguut ovat jo reippaasti matkalla kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aurinkokin alkaa jo lämmittää siihen malliin, että kevättä kohti ollaan selvästi menossa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!