torstai 18. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen pihakierros

Tähän aikaan vuodesta tulee kierreltyä pihassa monta kertaa päivässä ihmettelemässä, mitä nuppuja on auennut ja onko maasta noussut jotain uutta jännää. Tiedätte varmaan tunteen!

Kolmas kerta toden sanoo? Minulla on kolmas punalehtinen japaninvaahtera kokeilussa ja nyt näyttää vahvasti siltä, että se on elossa. Lajike on nimeltään "Black lace" ja sillä on hyvin tummat, liuskaiset lehdet. Istutin sen aika myöhään syksyllä, joten odotukset eivät olleet siksikään kovin korkealla. Kesän se asui ruukussa ja tarkoitus oli myös talvettaa se ruukkukasvina, mutta ihan viime metreillä päätinkin kokeilla onneani ja istuttaa sen maahan. Päätökseen saattoi vaikuttaa sisään tulevien ruukkujen määrän ymmärtäminen...

Tässä on kuvattu kissaa eikä vaahteraa, mutta varmaan se nyt kuitenkin taustalta näkyy tarpeeksi. Parhaillaan se näyttää lähinnä säälittävältä risulta.

Ostin syksyllä myös taimistolta alennusmyynnistä toisen japaninvaahteran ("Orange Dream"), jonka selviämiseen en uskonut senkään vertaa, mutta se näyttää itse asiassa vielä elävämmältä kuin "Black lace". Sitä en olekaan lehdellisenä vielä nähnyt, oli ostohetkellä jo lepotilassa.

Riipparaidasta taas en ollut yhtään huolissani ja se onkin kohta jo kukassa! Pikkupuu on hankittu lähinnä pörriäisiä varten, mutta pidän siitä kyllä kovasti itsekin.

Erakkomehiläiset ovat tutkailleet uuden hyönteishotellin (mallia pilvenpiirtäjä) huoneita.

Hotellin baarissakin on käyty.

Löysin laukkoja ja tulppaaneja nousemasta hieman erikoisesta paikasta. Viime kesänä poistimme (no okei, mies poisti ja minä valvoin työtä 😁) uusien kukkapenkkien tieltä aika paljon nurmikkoa. Ruohotuppaat kasattiin maatumaan lehtikompostien viereen, ja sieltä nyt siis pukkaa kukkaa.

Tunnustan auliisti, etten muista minne kaikkialle sipuleita istutin syksyllä, mutta tuskin tuohon kuitenkaan... Epäilen asialla olleen pihasuunnittelutoimisto Orava & Orava:n, joka toteuttaa aika erikoisiakin ideoita pyytämättä ja yllätyksenä. Viime kesän trendi oli siellä täällä nurmikolla kasvavat auringonkukat, kun taas tämän vuoden hitti tuntuu olevan tammien sijoittelu pitkin pihaa. Heittelin terhoja pois jopa lavatarhasta.

Pihasuunnittelija kieltäytyi kommentoimasta keskeneräistä työtä.

Kaikenlaista kukkaa nousee maasta ilahduttavissa määrin, mutta lisää saa kyllä taas syksyllä laittaa. Nurmikon ns. scillaniitty esimerkiksi tarvitsee aika paljon täydennystä. Toistaiseksi muutama onneton sinililja nousee sieltä sun täältä. Pystykiurunkannuksia pihassa oli jo valmiina, niitä olen yrittänyt vaalia ja saada leviämään. Viime kesänä ilokseni pihan perältä löytyi myös jalokiurunkannusta! Olin vähän kateellisena katsellut, että sitä näyttää monella naapurilla olevan, mutta meillä ei. Nyt niitä kuitenkin on. Olisivatkohan edelliset asukkaat kitkeneet ne pois tai jotain?

Pystykiurunkannuksetkin saisivat levitä niityksi. Ehkä leviäisivät paremmin, jos talloisin niitä vähemmän...

 

Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille näiden kevätkuvien myötä! 😃


Palloesikko on mahdottoman söpö!

Muutama kevätkurjenmiekkakin nousi.

 Talvivalkosipulit kasvavat lavassa.

Kuivasta oksasta tuli pöytäliinapainojen avulla päärynäpuu!

14 kommenttia:

  1. Ihanan aurinkoisia kuvia <3 Kauniit esikot ja muut. Nauroin teidän pihasuunnittelufirmallenne :D Oravalla on selvästi oma visionsa pihan ilmeestä. Aurinkoista, lämmintä pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! :)

      Oravan mielestä pieneenkin pihaan mahtuu aivan mainosti ainakin parisenkymmentä tammea. :D

      Poista
  2. Parasta keväässä on juuri se, että joka hetki tapahtuu niin paljon. Minne tahansa katsookin, näkyy jo lupaus tulevasta. Minulla on tuo sama sipuliongelma joka vuosi, en muista mitä ja minne istutin, mutta selvinneehän tuo aina keväällä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selviäähän se! Ja melkein hauskempaakin niin, kun aina saa yllättyä! :D

      Poista
  3. Ihania kevätkuvia! Tämä on kyllä aivan mahtavaa aikaa. Tutulta kuulostavat puutarhakierroksesi, minäkin käyn kurkkimassa kukkapenkkejä pari kertaa päivässä.:) Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! :)

      Kukkia aukeaa niin uskomatonta vauhtia, että useampi tarkastusreissu päivässä on paikallaan!

      Poista
  4. Kaunista kukintaa, kevät on siellä jo pitkällä! Meillä on saman suunnittelutoimiston kaverit täällä töissä, tammenterhoja piilottelemassa :)

    VastaaPoista
  5. Onpa kaunis kissa :) Meilläkin oravat ovat laittaneet auringonkukan siemeniä sinne tänne ryppäiksi. Jopa isoihin kesäkukkaruukkuihin. Ovat kyllä aika hauskoja!
    Palloesikkosi on tosi upea. Meillä se ei ole talvehtinut. Täytyypäs taas kokeilla uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Auringonkukkia voi tosiaan putkahdella mistä vaan. Viime vuonna siemeniä oli haudattu myös ulkona olevaan tekonurmimattoon, siinä eivät sentään kasvaneet! :D

      Poista
  6. Minä täällä blogimaailman teillä olen tänään taas kuljeskellut ja löysin tänne sinun blogiisi. Täällä kukki jo vaikka ja mitä. Se on kyllä niin jännittävää seurata että mitä sitä nousee mistäkin ja jotakin mitä nousee ainkaan sellaista muista istuttaneennsa.
    Tuleppas käymään sinäkin täällä aurinkokujalla kylässä.
    Rauhallista ja iloista viimeistä pääsiäispäivää sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit, niin minäkin löydän vastavuoroisesti sinun blogiisi! :) Kaikenlaista näkyi sielläkin jo kukkivan.

      Poista
  7. Olipas mukava löytää blogisi. Kauniilta näyttää. Uusia blogikavereita on aina mukava saada. Hyvää vapun aikaa sinulle! PS. Blogissani on puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! :) Kävin Kevätmessuilla kuuntelemassa Eijan luentoa hyvänmielen puutarhasta ja oli kyllä inspiroivaa!

      Mukavaa vapun aikaa sinnekin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!