maanantai 15. huhtikuuta 2019

Pelargonitaivaassa

Aiemmin Rinkin Puutarha -nimellä ihania pelargoneja kasvattanut Tiina Niittynen jatkaa uudella Pelargonitaivas -nimellä. Tämä oli minulle erittäin hyvä uutinen, sillä puutarha muutti samalla huomattavasti lähemmäksi! Pelargonitaivas avautuu virallisesti toukokuun alussa, mutta viime lauantaina paikalle pääsi kurkistelemaan Päivä Pelargonitaivaassa -tapahtumassa. (<- Linkissä on kuvia tapahtumasta, käykää katsomassa, niin saatte paremman käsityksen sekä pelargonien että puutarhalla olleiden ihmisten määrästä.)

Kuvassa on pätkä hyvin pitkästä pöydästä, jolla oli mahtavan näköisiä emokasveja. Nämä eivät tietenkään olleet myynnissä. Etualan vasemmalla oleva pinkkikukkainen saattaa olla Kaisa Kallio.
Paikalla olivat ainakin myös pelargoneihin erikoistunut Peltosen Puutarha ja Liedon Kukka ja Puutarha, jolta lähti mukaani karhunlaukkaa! Lisäksi ostin sammakonputkia, ovat niin söpöjä.

Pääosassa olivat tietenkin pelargonit. Kerroinkin aiemmin, että menetin jo alkusyksystä yhden suosikeistani, keltaisen "First Yellow"n. Harmitti kovasti, varsinkin kun tiesin, etten ihan helpolla uutta löydä. Peltosen puutarhalla onneksi oli niitä mukana! Satuin huomaamaan ihan vahingossa lattialla paperikassin, jossa oli kovasti "First Yellow"n näköisiä kasveja. Kerrankin sain suuni oikeaan aikaan auki ja kysyin, onko siinä jonkun ostokset jemmassa. Puutarhalla oli aika sekava meno, kun ihmiset kulkivat ees taas pelargoneja sylissään ja taimikasseja lojui vähän siellä sun täällä. Itsekin piti välillä pysähtyä miettimään, että kenenköhän myyntipisteeltä minä tämän otinkaan ja jokohan maksoin sen. Kaikki tuli kyllä maksettua ja ihan oikeisiin paikkoihinkin!

Ei ollut jemma, joten nappasin itselleni yhden ja koko kassi taisi tyhjentyä saman tien muiden vikkelien pelargonistien toimesta! 😂

Tämähän ei vielä näytä yhtään miltään, mutta trust me, se on kaunis!

Toinen mukaan lähtenyt "taatutsti ostan jos löydän" -lajike oli "Brocade Salmon Night", joka on yhdessä sisarlajikkeensa "Brocade Cherry Night"in kanssa vuoden 2019 Årets pelargon. Cherry Night olisi ollut kukiltaan minulle mieluisamman värinen, mutta ei pidä olla liian nirso. Samanlaiset hienot, tummat lehdet on kuitenkin molemmilla.

Muuten menikin aika fiilispohjalta loput ostokset.

"Ruotsin mummo" lähti ihan nimen perusteella mukaan. Ei niin mitään hajua, millainen kukka siinä on. Taimessa on nuppu, joten eipä tarvitse sitä kauaa jännittää.

Samoin "Meadowside Orange", joka siis varmaankin on oranssi!

"White Boar" taas oli niin herkän kaunis, etten voinut vastustaa sitä.

Vanhojen suomalaisten kotipelargonien ohella olen kallellaan luonnonlajeihin. Mitä oudompi, sen parempi! Pelargonium panduriforme onkin melkoisen outo, hyvin kookas ja lehdet ovat pelargonille hieman epätyypilliset. Mieheni sanoikin siitä, että ai ostit sitten tomaatintaimen. Laji on kotoisin Etelä-Afrikasta.

Lehdissä on myös melkoisen vahva tuoksu, jota en oikein osaa kuvailla.

4 kommenttia:

 1. Jestas mitä pelakuita olet ostanut ja mikäköhän tämä sammakonputki on ? karhunlaukkaa minulla onkin kahdessa paikassa mökillä. Ihanan ostosretken teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin tyytyväinen olenkin ostoksiini! :) Sammakonputkikin piti kuvata, mutta unohtui näköjään. Ainakin tässä blogijutussa on ihan samannäköinen kuin minulla: http://inkaliljalove.blogspot.com/2018/05/kesakukkainspiraatio.html

   Poista
 2. Hienoja erikoisuuksia! Ruotsin mummo, hih! Olisi hauska tietää, liittyykö nimeen jotain tarinaakin :D "Tomaatti"pelargoni herättäisi vähän ihmetystä minussakin, jos vastaan tulisi. Ei ihan heti kyllä pelargoniksi uskoisi. Mielenkiintoista nähdä noiden kaikkien kukat. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siihen joku tarina liittyy! Vanhoilla pelargoneilla on monesti tosi hauskoja nimiä. Pitää esitellä Mummo sitten kun se kukkii. :)

   Aurinkoista viikkoa sinnekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!