keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Talventörröttäjiä

Täällä on ollut pari päivää pakkasta, hämmentävää. Ihan kuin olisi oikeasti talvi tai jotain... Säätiedotuksessa väläyteltiin lumipeitteen mahdollisuuttakin, joten odottelen, josko saisin lumisen vuodenkierto-kuvan edes yhdelle kuukaudelle. Lumen puuttumista lukuunottamatta on kyllä ollut hienoja päiviä, pikkupakkasta ja aurinkoa.

Kuvasin pihassa muutamia talventörröttäjiä.

Väriminttu

Punalatva

Marhanlilja

Akileija

Ennen pakkasjaksoa jouluruusut kukkivat kauniisti. Pakkanen lyö ne hetkellisesti maahan, mutta ne nousevat sieltä kyllä entistä ehompina ilman taas lämmetessä. Löysin myös ensimmäisen lumikellon ja kokonaisen leegion päätään nostavia talventähtiä. Peittelin ne lehdillä, josko malttaisivat vielä hetken odotella.

Murattikin on viihtynyt ulkona erinomaisesti.

Akileijan siemenet ovat jääkaapissa kylmäkäsittelyssä, valkoisen kelloköynnöksen ja orvokin siemenet keittiön pöydällä itämässä ja chilien ja paprikoiden siemenet itävät jo. Muistin nähtyäni instassa kuvan kelloköynnöksen siemenkodista, että minähän otin myös niitä talteen syksyllä. En oikein uskonut niiden olevan silloin vielä kypsiä, mutta toki niitä piti varmuudeksi kerätä. Ihan uteliaisuudesta, jos ei muuten. Ihan siemenen näköisiä siemeniä niissä näyttää olevan, joten pitänee laittaa multiin ja katsoa, lähtevätkö ne itämään vai ei.

6 kommenttia:

 1. Pakkaset ovat jo hyvä alku. Jospa teillekin tulisi vielä lunta talven aikana. Aurinkoisia päiviä pikkutaimillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä on ollut lunta varmaan jo kolme päivää (!!!), tosin taitaa sulaa tänään sekin vähä pois. No, tämä oli nyt sitten tällainen talvi. Auringosta voi joka tapauksessa nauttia aina! :)

   Poista
 2. Talventörröttäjät ovat kauniita, varsinkin lunta tai kuuraa yllään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Oma suosikkini on kuurainen koiraputki, ei vaan ole tänä vuonna ollut juuri mahdollisuuksia niitä kuvailla.

   Poista
 3. Viime kesän kelloköynnökseni tuotti kaksi siemenkotaa, joista sain yhteensä toistakymmentä siementä. Kelloköynnöksistäni osa on jo itänyt, mutta harmikseni en merkinnyt riittävän tarkasti, mikä oli oma siemen ja mikä kaupan pussista.
  Talventörröttäjät ovat kauniita ja nyt niitä voisi ihailla kuuraisina, kun luntakaan ei ole.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mielenkiintoista! Laitan omanikin kokeiluun ja yritän muistaa merkata kylvökset. Jos kukintavaiheeseen asti päästään, niin ostot ja omat on helppo erottaa, kun toiset ovat valkoisia ja toiset liloja.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!