tiistai 29. joulukuuta 2020

Vuodenkierto: joulukuu

Joulukuu ei sään puolesta juurikaan marraskuusta eronnut: enimmäkseen on ollut harmaata ja ankeaa. Muutamana päivänä on sentään sen verran valoa pilkahtanut, että on saanut kuvattua pihan jouluruusuja. Muuta kuvattavaa siellä ei sitten oikein olekaan.


Yleisnäkymä on melko masentava.

Yleensä meillä on ollut pieni kuusi, mutta tänä vuonna jotenkin tuntui siltä, ettei jaksa vaivautua. Koristelin pihalla pihlajan joulupalloilla ja mies laittoi oksankarahkaan valot. Sisällä kuusen virkaa saa toimittaa kuvan ruukkuhavu.

Joulukukkienkin kanssa meni vähän niin ja näin. Jääkaapissa olleet hyasintit nostin ihan ajoissa valoon, mutta ne ovat edelleen hyvin tiukalla nupulla. Onneksi niitä saa kaupasta valmiimpina.  Värivalinta tosin ei osunut ihan nappiin, luulin nimittäin ostaneeni pelkkiä sinisiä, mutta osa onkin pinkkejä. En ole sen kummemmin sinisen kuin pinkinkään ystävä, joten ihan esteettisistä syistä valintani olisi valkoinen. Mutta siniseen on tunneyhteys. Edesmennyt vaarini antoi minulle aina joulun alla nimenomaan sinisen hyasintin, joten jouluhyasintin pitää olla minulle sininen. No, onneksi pinkkikin tuoksuu hyvältä!

Ritarinkukka ei "ihan" ehtinyt jouluksi. 😂

Mukavaa uuden vuoden odotusta kaikille! Nythän päivätkin jo pitenevät, eli ei mene kovin kaukaa kun kohta on jo kevät. 😙

2 kommenttia:

  1. Ihanat jouluruusut <3 Hih, tuo ritarinkukkasi on sentään paljon pidemmällä kuin omani, joka on edelleen lepotilassa. Ehkä pitäisi ottaa se leivinuunin päälle ja virittää sinne kasvivalot, jos se vaikka saisi vihreää näkymään sipulin päästä :D Huoneenlämpö ja ikkunapaikka eivät selvästikään näytä auttavan. Mukavaa vuoden loppua!

    VastaaPoista
  2. Upeat jouluruusut! Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!