keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Jostain pitää aloittaa

Puutarhablogin aloittaminen keskellä pimeintä talvea voi kuulostaa äkkiseltään hieman masentavalta ajatukselta, mutta toisaalta juuri nythän on hyvää aikaa muistella viime kesää ja suunnitella jo seuraavaa. Sitä paitsi postiluukusta kolahti jo ensimmäinen siemenluettelokin, mikä lienee virallinen kevään ensimerkki.

Tällä hetkellä kasvaa...

Puolilämpimällä kuistilla talvehtii pelargoneja ja arkoja ulkokasveja, kuten syyssyriköitä. Täksi talveksi kuistille laitettiin valot lähinnä chilien kypsymisen turvaamiseksi, mutta muutkin kasvit (etenkin pelargoniat) ovat selvästi hyötyneet niistä.


Latva-artisokan juurakot rupesivat puskemaan kuistilla säilytyslaatikossa versoa viileydestä ja pimeydestä huolimatta. Mitään viileämpää, pakkaselta suojaisaa säilytyspaikkaa niille ei oikein ole tarjolla, joten laitoin ne ruukkuun. Saa nähdä, jaksavatko ne kesään asti. Juurakot ovat viime kevään siemenkylvöistä. Artisokat eivät kasvaneet kovin kummoisesti lämpimästä kesästä huolimatta, luultavasti siksi, että laitoin ne samaan laatikkoon maa-artisokkien kanssa. Maa-artisokkien kasvuvoima pääsi hieman yllättämään. Ensi kesänä pitää keksiä molemmille omat paikat.


Chilit (lajike "Erotica") ovat myös viime kevään kylvöjä.Hedelmät ovat mukavasti kypsyneet kuistilla.

Jouluruusu ei pienestä säikähdä. Lumeen hautautuneet nuput näyttävät siltä, että ne voivat sään lämmettyä ruveta kukkimaan - ja niin ne tekevätkin. Sisällä asuvat kukkivat täydellä teholla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!