tiistai 22. tammikuuta 2019

Taimikasvatusta

Monella on varmaan sama ongelma kuin minullakin: mihin laittaa varhaisten kylvöjen taimet kasvamaan, että ne saisivat tarpeeksi valoa ja eivät toisaalta valloittaisi vaikkapa keittiönpöytää kokonaan?


Ikkunalaudoistani oikeastaan vain keittiön lauta soveltuu taimille, mutta siinä on niin paljon vakituisia asukkaita (huonekasveja), ettei siinä juurikaan ole tilaa taimille. Olohuoneen ikkunalaudat taas ovat kissojen käytössä lintujen tarkkailupaikkoina. Sitä paitsi vanhan talon ikkunoiden lähistöllä on usein melkoisen viileää.

Varsinainen kasvatuspaikkani on kuisti, mutta koska se on vain puolilämmin, ei taimilla ole sinne tässä vaiheessa vuotta vielä mitään asiaa. Plus se on tietenkin täynnä siellä talvehtivia, arkoja puutarhakasveja. Kun kuisti alkaa olla ympäri vuorokauden tarpeeksi lämmin taimille, ainakin kestävimmät talvehtijat voivat jo (toivottavasti...) muuttaa ulos tai ainakin pikkuruiseen kasvihuoneeseeni.

Varhaiset kylvöni kasvavat keittiön pöydän yllä riippuhyllykössä. Ei ehkä kaikkein kaunein ratkaisu, mutta toimiva! Hyllykön joka välissä on valo, joista alin valaisee pöydällä olevia taimia. Kyllä, väistämättä jossain vaiheessa pöytä kaikesta huolimatta täyttyy taimista...




Tällä hetkellä kasvaa...

Toistaiseksi vasta hyllykön yli hylly on käytössä. Chilit ovat jo taimella ja pelargonin siemenetkin itävät lupaavan näköisesti. Kylvin myös orvokkeja, joita en ole ennen kasvattanut itse.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!