maanantai 24. kesäkuuta 2019

Pioneja, pioneja...

Omat pionini ovat vielä niin nuoria, ettei niiden kukinnassa juuri esittelemistä ole. Vuori- tai vuokkopioni teki jo viime vuonna yhden kukan (ainakin minun aikanani ihkaensimmäinen pioninkukka tässä pihassa!), tänä vuonna niitä tuli kaksi. Tai ehkä yksi ja puoli, toinen kukka kun oli hyvin pieni ja kaikenlisäksi nupun auettua sen sisältä paljastui iso vihreä toukka, joka oli mutustellut nuppua! En ole ihan varma, mikä pioni on, koska ostin sen nimettömänä Pionien kodin ylläripöydästä.

Muista pioneista ainoastaan hybridipioni "Buckeye Belle" teki yhden kukan. Belle on hyvin tummanpunainen ja kukkii melko aikaisin. "Krinkled white" teki pari pientä, lupaavannäköistä nuppua, mutta ne kuivuivat pois. No, ehkä ensi vuonna sitten..? Näiden lisäksi minulla on "Jan van Leeuwen", "Elsa Sass" ja muistaakseni "Nippon Beauty".

Koska omissa pioneissa ei ole vielä ihmeempää katsomista, kävimme Pionien kodissa ihailemassa kukintaa. Aikaiset lajikkeet olivat jo kukkineet ja jotkut myöhäisemmät olivat vielä nupulla, mutta pääosa kukinnasta taitaa olla juurikin käsillä. Näytin miehelle "Claire de Lune" -pionia innostuneena, että tämä on se, jonka haluan. Lajike oli jo kukkinut, joten mies oli vähän hämmentyneenä ihmetteli, että eipä kovin kummoiselta näytä. 😁

Pioni-istutusten lisäksi Pionien kodissa on tietenkin myynnissä pionien taimia, ja lisäksi ruusuja, jonkun verran perennoja ja iso kasvihuoneellinen kesäkukkia, yrttejä ja vihanneksia.

Valitettavasti unohdin napsia nimilapuista kuvia, joten kaikkien lajikkeiden nimiä en muista. Pionien kodin sivuilta löytyy verkkokaupan puolelta kuvia eri lajikkeista, joten sieltä voi bongailla halutessaan nimiä.

"Green Halo"

"Candy Stripe" oli vasta aloittelemassa kukintaansa

"Eskimo Pie" -aika överi!

"Jan van Leeuwen"

"Scarlett o"Hara"

Sitten alkaakin mennä arvailun puolelle. Tämä saattaisi olla "Angel Cheeks"

Ja tämä on ehkä "Auguste Dessert"

Loppuja en edes yritä arvailla, mutta nauttikaa väriloistosta!

Mukaan lähti se "Claire de Lune" ja ylläripöydästä tällä kertaa hieman vähemmän ylläripioni, siinä nimittäin oli jo kukka. Parempi olisi valita taimi, joka ei ole törsännyt voimiaan kukintaan liian pienenä, mutta koska kukattomista taimista ei voi tietää yhtään mitä ne ovat, otin mieluummin kukallisen. Kukka on yksinkertainen ja tummanpunainen, lajiketta en osaa arvailla. Ostin myös kesäkukkia, hieman yllättäen verenpisaroita, joista en normaalisti niin välitä. Mutta oli niin hienoja pystykasvuisia tarjolla.

8 kommenttia:

 1. Voi että, tuolla olisi ihana päästä joskus käymään, vaikken niin pionifani olekaan. Toisten puutarhoissa ja kuvissa niitä on kuitenkin pakko ihastella :) Minulla laahaa taas muiden postausten lukeminen jälkijunassa, samanlaisia juhannuskiireitä taisi olla itsellänikin mitä sinulla :D Hienoja ötökkäkuvia oli edellisessä postauksessasi. Valkoinen varjolilja on ihana. Meillä ne ovatkin vasta nupulla. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ilman muuta käydä, jos vaan tulee mahdollisuus! :) Itsekään en noiden "kermakakkujen" :D varsinainen ystävä ole, mutta kiva niitäkin on katsella.

   Poista
 2. Upeita pioneja! Tuo on aivan ihana vierailupaikka. Meillä pionien kukinta on vielä edessä. Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan, olen käynyt siellä aika monta kertaa, kun on suhteellisen lähellä. :)

   Poista
 3. Ihania pioneja! Monesti on pitänyt käydä tuolla Pionien kodissa. Meillä aukeavat kohta 'Sarah Bernhardtit', mutta muut ovat vielä niin pieniä etteivät vielä kuki. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meidän molempien nuoret pionit kukkivat jo ensi vuonna! :) Aurinkoisia kesäpäiviä (ja sopivasti sadetta) sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!