sunnuntai 23. elokuuta 2020

Oi ihana elokuu

Vaikka elokuussa mieleen hiipii jo haikeus kesän loppumisesta, on elokuu siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) yksi lempikuukausistani. Puutarhassa kukkii vielä paljon kaikenlaista ja loppukesän värikylläisyys on jotain henkeäsalpaavaa. Koska luonnossa alkaa kukkaloisto olla jo vähenemään päin, perhoset ja kimalaiset suuntaavat sankoin joukoin puutarhoihin tankkaamaan mettä. 

Lisäksi on tietenkin kypsyvä sato. En tiedä onko mikään sen ihanampaa kuin kävellä puutarhassa paljain jaloin, kuunnella kimalaisten pörinää tuoksuherneen parfyymin kulkeutuessa nenään ja napata ohimennen suuhun juuri kypsynyt, auringonlämmin tomaatti. Aaah! Voisipa sen tunteen kaikkine aistimuksineen säilöä pulloon ja nauttia talvella. 💛 Kuvista välittyy ainakin värimaailma ja lopun voi kuvitella, kun sulkee silmänsä.

6 kommenttia:

 1. Totta tosiaan, voisipa nämä kuvat ja tunnelmat säilöä pulloon. Surinan ja pörinän, tuoksut ja lämmön voi kuvista aisitia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten aika laiska mitään säilömään, mutta jos kesän tunnelmaa voisi purkittaa, sitä kyllä säilöisin oikein urakalla! Onneksi valokuvien avulla voi palailla kesän muistoihin. :)

   Poista
 2. Oi sinulla on tuota Tithoniaa mitä Monty Don niin kovin aina hehkuttaa. Oliko se helppo kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja ei. :D Kasvatin viime vuonna ekaa kertaa, juurikin Montyn inspiroimana. Viime vuonna kasvatus meni ihan harakoille, taimet kasvoivat hitaasti, jäivät surkean pieneksi eivätkä ehtineet kukkia. Laitoin ne silloin kukkapenkkiin, joten ehkä ne eivät saaneet siinä tarpeeksi tilaa, vettä tai ravinteita. Tai ehkä kävi vain huono tuuri, näistähän ei koskaan tiedä. Joskus onnistuu ja joskus ei.

   Päästin jo, että unohdan koko titonian kasvatuksen, mutta sitten keväällä Monty sanoi Gardeners' Worldissa, että "vielä ehtii kylvää titoniat" ja ajattelin, että no kokeillaan nyt sitten. Nyt istutin taimet lavaan ja siinä ne ovat viihtyneet oikein hyvin. Ne tietysti vievät yhden lavan kokonaan, mutta ovat kyllä sen arvoisia! Kukkien väri on hehkuvan oranssi ja kimalaiset tuntuvat tykkäävän niistä myös kovasti. Kannattaa siis kokeilla! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!