tiistai 2. heinäkuuta 2019

Porin Pelargonipäivä ja omien pelakuiden kuulumisia

Viime lauantaina suuntasin perinteisesti Porin Pelargonipäivään. Olen ollut seillä kaverin kanssa melkein joka vuosi, viime kesä tosin jäi muiden menojen takia väliin. Menin bussilla, joten en jaksanut ottaa kameraa mukaan. Tabletilla oli tarkoitus jotain yleiskuvia ottaa, mutta jäipä nekin ottamatta. Taisin olla niin innoissani pelargoneista, että unohtui koko homma! 😀 Suomen Pelargoniyhdistyksen Facebook-sivuilta löytyy kuvia. Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiiri ja rakennukset ovat todella kauniita ja kuvauksellisia.

Olin paikalla "vasta" puoli kahdentoista jälkeen. Onneksi en ollut mitään tiettyä lajiketta vailla, olisi nimittäin saattanut olla pelkkää ei-oota tarjolla siinä vaiheessa. Olen jotenkin erityisen heikkona valkokukkaisiin, perinteisiin lajikkeisiin, joten kotiin Hillevin ja muiden samanoloisten kaveriksi lähti Hermione.

Eikö olekin ihana?

Sanoin, etten ollut mitään tiettyjä lajikkeita vailla. Enkä oikeastaan ollutkaan, KUNNES näin zonartic-pistokkaan ja muistin, että niitähän olenkin himoinnut. Zonartic pelargoneista löytyy taustatietoa vaikka täältä. Toisesta pöydästä löytyi toinenkin zonartic ja nyt minulla on Unicorn Zonartic Hot Pepper ja Lara Envoy. Varsinkin Hot Pepper on vielä aivan pikkuruinen, eikä näytä siis vielä mitenkään erityiseltä, mutta toivon mukaan pääsen myöhemmin esittelemään kukkiviakin zonarticeja.

Etualalla Lara Envoy, takana vasemmalla pienenpieni Hot Pepper.

Pelargonipäivän lisäksi kävimme myös Paratiisin Taimitarhalla. Kasvien lisäksi siellä oli oikein poikkeuksellisen paljon ihania ruukkuja, köynnöstukia ja muuta vastaavaa. Tarhalla pitäisi käydä uudestaan paremmalla ajalla, nyt oli vähän jo veto poissa pelargonihässäkän takia.

Omista pelargoneista ei tällä hetkellä kovin moni kuki, paitsi "Rafaella Orange", jonka olen tainnut esitellä jo useampaan kertaankin. Se on siemenestä kasvatettu, joten olen siitä tietenkin siksi(kin) erityisen ylpeä. 😊 Vaihtelun vuoksi kuviin pääsi kuitenkin pari punakukkaista lajiketta.

Kamera ei halunnut oikein tarkentaa "Mr Wren"in kukintoon, mutta saanee siitä silti kuitenkin käsityksen. Kaunis peruspunainen. Korjaus: ei ole todellakaan "Mr Wren", jolla on kirjavat kukat, vaan siemenestä kasvattamani pelargoni, jonka piti olla keltainen (...).

"Kaarina" on nimen perusteella hankittu, asuimme nimittäin aiemmin Kaarinassa. Muistin itse asiassa tämän olevan "Alastaron Helena", kun kukinto on hyvin samanoloinen, mutta nimilapun mukaan on siis "Kaarina".

8 kommenttia:

 1. Minäkin pidän erityisesti valkokukkaisista pelargoneista. Tuo Hermione on kaunis! Tuolla Paratiisin Taimitarhalla olisi kiva päästä joskus käymään. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkokukkaiset ovat ihania! Toki muutkin värit. :)

   Mukavaa viikon jatkoa sinnekin! :)

   Poista
 2. Tuollaiset tapahtumat ovat kyllä aina pieni riski hankintojen kannalta, kaikenlaista saattaa löytyä, vaikka ei varsinaisesti tarvitse mitään :) 'Hermione' on suloinen ja tykkään myös punasävyisistä pelakuistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aina jotain lähtee mukaan, vaikkei mitään olisi etsinytkään. :)

   Poista
 3. Ihana tapahtuma ja tosi kauniit pelargonit! Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 4. Pelakuut ovat ihania, helppoja ja terveitä kasveja. Minullekin niitä on kertynyt "muutama" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kyllä helposti kertyy, kun on niin paljon erilaisia, kauniita lajikkeita ja lajeja! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!