perjantai 26. heinäkuuta 2019

Tähänastiset daaliat

Daalioiden kukinta on vasta alkamassa, suurin osa on vielä nupulla. Ensimmäisenä kukkansa aukaisi "Purple Topmix". Henkilökohtaisesti hieman petyin kukkien väriin, ne kun ovat minun silmääni pink eikä purple. En ole yhtään pinkin ystävä. Olisi siis pitänyt sittenkin valita Topmix-sarjan lajikkeista oranssi versio. No, ystäväni lupasi jo adoptoida tämän syksyllä, joten se saa ensi vuodeksi uuden kodin ja voin itse hommata sen tilalle mieluisamman värisen. Minulla oli myös "White Topmix"-juurakko, mutta se ei noussut ollenkaan. Taisi olla ainoa maahan jäänyt.

Värivalitus sikseen, "Purple Topmix" on kaikilta muilta osin aivan loistava daalia! Sillä on tuki, mutta se olisi todennäköisesti pärjännyt ilmankin. Kukinta alkoi aikaisin, se on to-del-la runsas ja kimalaisetkin tykkäävät.

Keltakukkainen "Dakota" on avannut pari kukkaa. Tämän kasvutapa on hieman lamoavampi kuin Topmixin. Vastaavasti en tietenkään laittanut "Dakotalle" tukea, joten se repsottaa vähän hassusti penkin reunan yli, mutta haitanneeko tuo nyt mitään. Kukat ovat daaliaksi pienehköt, mutta kauniit. Niiden muodosta tulee minulle jostain syystä mieleen vappuna torilla myytävät, tuulessa pyörivät hyrrät.

Myös "Twyning's White Chocolate" aloittelee kukintaansa. Aivan ihana! Tämän kukat taas ovat hyvin suuret. Siitä huolimatta se näyttää ainakin toistaiseksi pysyvän nätisti pystyssä.

Pidän värikkäistä kukista, mutta myös valkoisista kukista. Valkoiset daaliat ovat minusta todella kauniita, eivätkä ne ole suurikukkaisinakaan mitenkään liikaa.

"Sneezy" on pienikukkaisempi ja simppelimpi kuin "Twyning's".

Kukintaa antavat odotella vielä ainakin "Night Butterfly", "Karma Gold", "Sunshine" ja nimetön oranssi daalia. "Mignon Mix" -pussista kaksi kolmesta kasvaneesta juurakosta ovat tietenkin pinkkejä, yksi sentään oranssi. Mahdollisuudet oli muistaakseni myös punaiseen ja keltaiseen.

Ensi vuotta varten itselle muistiin, että daalioita ei tarvitse istuttaa niin tiuhaan, kun nyt ne laitoin. Penkki on ihanan rehevä, mutta vähän vähempikin olisi riittänyt. Onneksi siihen tuli laitettua reippaasti kompostia perustusvaiheessa, että kaikille riittää ravinteita. Vettä tähän saa kantaa näillä keleillä päivittäin.

6 kommenttia:

 1. Kauniita daalioita! Minullakin on tuota Twyning's White Chocolatea nyt ensimmäistä kertaa, mutta se on vielä nupulla. Odotan sitä ehkä eniten daalioistani juuri sen kauniin muodon ja värin vuoksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi ihana! :) Valkoiset daaliat ovat heikko kohtani (no, yksi monista...) ja kaulusdaaliat toinen. Tässä yhdistyy molemmat. Toivottavasti omasikin kukkii pian! :)

   Poista
 2. Ihanat daaliat! Valkoiset Sneezy ja White Chocolate ovat etenkin kauniita. Minulla ei ole lainkaan valkoisia daalioita, se virhe täytyy korjata :)
  Tein myös saman virheen, eli istutin daalioiden juurakot liian tiuhaan. Ei sitä keväällä tajunnut, kun mukuloista nousi vain muutama pieni verso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Lisäksi istutin osan suoraan penkkiin, joten niistä ei voinut edes olla varma nousevatko ollenkaan. Lopulta vain se White Topmix jäi nousematta. Ehdin sen paikallekin laittaa varajuurakon, mutta ilmankin oltaisiin vallan hyvin pärjätty. Jos ensi vuonna sitten muistaisi tämänkin. :)

   Poista
 3. Nättejä! Daalioista kasvaa yllättävän kookkaita ja helposti tulee istuttettua ne liian lähekkäin. Mutta hyvä, jos tuli laitettua tarpeeksi kompostia ravinteeksi, niin jaksavat kukkia ahkerasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin kyllä, että niistä tulee reheviä, mutta silti iski vauhtisokeus! :D Onneksi penkissä tosiaan on reippaasti kompostia, joten pärjäävät varmaan siinä ruuhkasta huolimatta hyvin. Ja ensi vuonna pitää muistaa pitää maltti mukana. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!