sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Itäähän ne...

"Indigo rose" -tomaattia lukuunottamatta kaikki tomskut lähtivät nopeasti ja reippaasti kasvuun. Indigo ei idä edelleenkään, mutta en nyt vielä hermostu. Villichilit opettivat kärsivällisyyttä. 😁 "Maskotkaa" ja "Pink Bumbe Beeta" on molempia neljä pottia, "Indigoja" samoin, jos ne nyt joskus aikovat itää. Eli kaksitoista tomaattia. Vertailun vuoksi toissavuonna minulla oli kolme (3!) tomaattikasvia ja viime vuonna vissiin saman verran. En nyt oikein tiedä, mihin noin niin kuin tarkalleen ottaen ajattelin mahduttaa nelinkertaisen määrän tomaatteja.

Eikä tässä vielä kaikki, tietenkään! Keräsin viime vuonna "Poro poron" siemeniä, joiden itävyyttä lievästi epäilin. Olin laittanut ne talouspaperille kuivumaan ja unohtanut koko paperin sitten sellaisenaan ties minne. Tungin koko paperipalan multaan. Jälkeenpäin ajatellen siitä olisi voinut vaikka rapsutella siemeniä irti tai edes repiä paperi puoliksi ja säästää osa ensi vuoteen.

Koska astiaan jäi tilaa ja koska löysin myös viimevuotisia "Outdoor Girlin" ostosiemeniä varastostani, heitin niitäkin mukaan. Vähän reilummalla kädellä tietenkin, ihan varmuuden vuoksi.

Joopa joo, ihan pulassa olen vielä tomaattieni kanssa! Toisaalta hyvähän se on, että on aluksi taimista ylitarjontaa, kun niitä kuitenkin menettää matkan varrella. Tai niin ainakin olen itselleni selitellyt...

Edessä "Outdoor Girl", takana "Poro porot", jotka ovat noin tiuhassa siksi, että tosiaan dumppasin koko talouspaperin siemenineen multaan.

6 kommenttia:

 1. Joo, aina pitää olla pari varatainta, kun saattaa vaikka koulinta- tai ulosistutusvaiheessa joku katketa. Jos ei muuta paikkaa keksi, niin ämpäreissäkin voi kasvattaa talonseinustalla ja toivoa, ettei tule kylmä ja tuulinen kesä. Täällä yksi paprikalajike kiristää hermoja: 1,5 kuukauden aikana olen kylvänyt yhteensä 36 siementä eikä vielä ole yksikään itänyt. Jos ei huhtikuun alkuun mennessä ala näkyä ituja, niin kylvän loput 20 siementä. Sitten en tiedä mitä teen, jos yhtäkkiä kaikki saavatkin päähänsä itää juuri kun olen saanut viimeiset kylvettyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinustaa aionkin hyödyntää tomaattien kasvatuksessa! Mahdollista on myös tuoda osa kuistille, mutta siinä voi tulla helposti liian kuuma tomaateille. Kissojen takia kuistin ovea ei voi esimerkiksi pitää auki.

   Pidetään peukkuja, että paprika itää sopivasti! :) Nämä kylvöhommat ovat aina yllätyksiä täynnä.

   Poista
 2. Mahtavaa, ensimmäiset tomaatintaimet! Täälläkin nopeimmat itivät kolmessa päivässä, sitten seuraavat kuudessa ja muutama lajike ei näytä vielä elonmerkkejä..
  Mutta kyllähän niitä ylimääräisiä taimia kannattaa olla. Johonkin kulmaan niitä aina mahtuu. Ja jos ei mahdu, niin taimet voi lahjoittaa jollekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva välillä kasvattaa jotain sellaista, joka itää nopeasti! :)

   Totta, kavereiden kanssa voi aina vaihdella taimia. Viime vuonna ylimääräiset munakoisot menivät sopivasti kaverille, jonka munakoisokylvöt olivat epäonnistuneet. Toisella kaverille meni keijunmekkoja ja itse sain takaisin jättiverbenaa. :)

   Poista
 3. Vau!
  Minun tomaatit ovat vielä siemenpussissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein järkevältä, nopeastihan ne kasvavat, kun vauhtiin pääsevät. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!