maanantai 3. kesäkuuta 2019

Raision alppiruusupuisto

Raisiossa on vuonna 1999 perustettu alppiruusupuisto. En itse oikein ole alppiruusuista kasveina erityisen innostunut, mutta ovathan ne vaikuttavan näköisiä etenkin suurina ryhminä. Suomalaisen mäntymetsän keskeltä nousevat hattarapilvet ovat hieman surrealistinen näky. Puisto on ihan normaali ulkoilualue, joten siellä voi käydä vapaasti milloin vain. Alppiruusut toki kukkivat vain lyhen aikaa keväällä.

Lajikkeista löytyy lista netistä ja ainakin uudemmissa istutuksissa myös luki nimiä. Itse en ole lajikkeista niin kiinnostunut, joten en edes yrittänyt selvittää nimiä, mutta veikkaan, että niitä voisi olla hieman haastavaa selvittää.

Alppiruusujen lisäksi alueelle on istutettu erilaisia havukasveja, kuten hemlokkeja, ja köynnöksiä, kuten kärhöjä ja köynnöshortensioita.

Luontainen kasvillisuus vaihtelee kuivasta mäntykankaaasta kosteikkoihin. Suopursujen keskellä kasvava valkoinen alppiruusu oli mielestäni aika villi näky, ihan kuin aivan valtava suopursu.

Pölyttäjätkin näyttivät pitävän alppiruusuista.

6 kommenttia:

 1. Onpa hienon näköistä. Juuri naapurini ehdotti, että mentäisiin tuonne huomenna. Täytyy katsoa, ehdinkö, mutta olisi kyllä ihana siellä vierailla. Vaikka asunkin aika lähellä, ei ole koskaan tullut käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä, jos vain aikaa löytyy! Itse kävin vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa, vaikka meiltäkään ei pitkä matka tuonne ole.

   Poista
 2. Komea paikka! Alppiruusut maastoutuvat kukinta-ajan ulkopuolella mäntymetsään, mutta nousevat kukkiessaan esille ihan täysillä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, suuriman osan vuodesta ne ovat aika huomaamattomia. Mukavaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 3. Upeita kukkijoita, olen käynyt aikoinaan Jyväskylässä sijaisevassa alppiruusupuistossa, oli ihan mahtavan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ilmeisesti aika monessa paikassa, mikä on tosi kiva juttu! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!