perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kevättä pihalle

Aurinko paistaa ja on ihanan keväinen ilma! Piha on tietenkin vielä ankea, joten tuli sellainen olo, että sinne pitää saada jotain väriä heti!

Kukkakaupasta löytyi näin ihania esikoita.

Esikot pääsivät kasvihuoneeseen tuomaan väriä. Toisessa ruukussa on keltaisia hyasintteja (näin torilla ja heti piti saada!), narsisseja ja helmililjoja. Muratti on viime kesän istutuksista. Mustissa ruukuissa on perunoita. En ollut varsinaisesti aikonut perunoita laittaa, mutta jääkaapissa sattui olemaan muutama hyvällä idulla oleva ruppana, joten pistin ne ruukkuihin.

Syysamppeli muuttui keväiseksi vaihtamalla kuolleet kanervat sipulikukkiin. Muratti oli pysynyt kauniina talven yli kuistilla.

Joulukranssi taas käy keväisestä vaihtamalla punainen rusetti vihreäksi ja tunkemalla havujen väliin keltaisia tekokukkia. Kranssi oli vielä niin hyvännäköinen, etten raaskinut heittää pois, mutta jouluviboista halusin kyllä jo eroon!

Pihallakaan ei ollut ihan niin ankeaa kuin miltä alun perin näytti. Katsokaa mitä löysin!

Voi ihana, pieni kevään airut! Luulin istuttaneeni kaikki lumikellot aidan viereen, jossa on vielä puolisen metriä lunta, mutta näköjään olin laittanut niitä myös aiemmin sulavaan paikkaa.

Jouluruusut näyttivät vielä aika rähjäisiltä, mutta kuitenkin pirteiltä.

Kaikenlaista piippoa nousee sieltä sun täältä, jännää! En nimittäin tarkkaan muista, mitä kaikkea minnekin laitoin. Upotin pihaan viime syksynä arviolta noin 800 sipulia.

Kukkapenkissä on alulla krookuksia ja ehkä helmililjoja?

Omenapuun alla kasvaa metsätulppaaneja.

12 kommenttia:

  1. Oi, miten pitkällä kevät siellä jo onkaan! Jouluruusut ovat heti lumien sulettua kieltämättä vähän rähjäisen näköisiä, mutta pörhistyvät siitä kevään edetessä. Aurinko paistaa täällä pilvettömältä taivaalta, mutta on semmoinen myrskytuuli, ettei uskalla edes ulko-ovea aukaista. Saavat taimet kuitenkin auringonvaloa pitkästä aikaa kunnolla. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin sinne! Täällä satoi aamulla vettä, mutta iltapäivällä sain saksittua perennojen varsia kukkapenkeistä pienemmiksi. Hommaa jäi vielä huomisellekin. Kukkapenkissä oli minun lisäkseni leppäkerttu. :)

    VastaaPoista
  3. Hei täällähän minä löysin kivan uuden blogin. Oletpa sinä istuttanut valtavan määrän sipuleita ei varmasti silloin kaikkea voi edes muistaa . Eli yllätyksiä on itsellesikin siis tulossa . Piippoja on meillä tosi vähän näkyvissä lumen paljouden takia. Mutta sinulla on sitä enemmänkin. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan .Klikkasin itseni lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa! :) Täytyy tulla vastavierailulle, myös käsityöt kiinnostavat puutarhajuttujen ohella!

      Pian niitä piippoja alkaa pohjoisempanakin näkyä! :)

      Poista
  4. Keltainen on kyllä kevään väri ja esikot ja narsissit sitä ihanasti tuovat kuihtuneiden kanervien tilalle :) Mun istuttamat lumikellot ovat myös vielä lumikasan alla, pitäisi varmaan istuttaa niitä aiemmin sulaviin kohtiin. Sinililjoja sen sijaan jo löysin maasta ylös ponnistamassa!
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä sieltä rupeaa kukkia nousemaan, kunhan vauhtiin pääsevät! :) Kevät on kyllä niin hienoa aikaa, kun päivässäkin ehtii puutarhassa tapahtua vaikka mitä!

      Poista
  5. Voi, miten ihanan keväistä! Täällä on vielä reilusti lunta, mutta minäkin olen käynyt kasvihuoneessa jo nauttimassa kevättunnelmasta. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuoneessa pääsee varmasti ihanasti kevättunnelmaan! :) Aurinkoista viikkoa sinnekin!

      Poista
  6. Ihania piippoja, niin keväinen tunnelma! Suloinen esikko myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikko oli ihan pakko saada, näin sen kukkakaupan ikkunassa ohi kävellessäni. :)

      Poista
  7. Oih, mitä ihanuuksia <3 Kivaa torstaita Sinulle <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, niitä on aina kiva lukea!